FAQ

Mai aveți întrebări? Contactați-ne și vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Cuprins

Cresa

Jocul în echipa este un lucru pe care îl apreciem cu adevărat. Dar trebuie să fie învățat și să facă apel la instinctele noastre sociale…  De aceea, educatoarele și educatorii de la Centrul nostru modelează jocul și colaborarea ori de câte ori pot, astfel încât copiii să aibă o idee despre cum arată. A-ti astepta rândul, a acționa cu blândețe, a vorbi într-un mod amabil: toate acestea sunt exemple de întărire pozitivă. Destul de curând, ca rezultat, jocul va începe să estompeze tensiunile sociale.

Începem cu perioade scurte de separare, deoarece copiii au nevoie să aibă încredere că persoana care îi îngrijește se va întoarce. Acest lucru creează încredere și înțelegere reciprocă. Odată ce aceste perioade scurte devin norma, prelungim durata separării. O mângâiere de acasă ajută adesea, ceva de genul unei pături, o jucărie sau un ursuleț de pluș.

Este normal ca un copil să plângă în timpul perioadei inițiale de semi-independență la grădiniță. Vă rugăm să vă amintiți că este un răspuns natural și sănătos la dragostea pe care le-ați oferit-o până acum… Și pentru tranziții creăm un plan adaptat la caracteristicile personalității lor.

Ora de venire a copiilor este între 8:00-9:00. Un interval generos, de o oră. Venirea după ora 9:00 perturbă activitatea copiilor şi a educatorilor. Copiii au nevoie de un ciclu de activitate de aproximativ 3 ore, petrecut într-un mediu Montessori, pentru a avea timp de lucru cu materialele, timp de odihnă, de observare a colegilor, de socializare.

După masa de prânz, copiii mici merg la somn, înainte de a lua parte la activitatile de după-amiază. Toti copiii vor sta linistiti şi se vor relaxa un timp, chiar dacă nu dorm. Copiii mai mari care nu dorm vor participa la activitati usoare, care nu perturbă liniștea celor care se odihnesc.

Gradinita

Copiii trebuie aduși şi luați la timp pentru a se putea obișnui cu o rutină zilnică şi pentru ca activitățile să se desfășoare în bune condiții. Un copil care întârzie poate întrerupe activitățile la care participă ceilalți copii, iar un copil care nu este luat la timp se poate simți neglijat de către părinții săi. Personalul nostru are nevoie de timp pentru pregătirea activităților de a doua zi iar acest lucru poate fi împiedicat dacă unii copii nu sunt luați la timp.

Preluarea copilului de către o altă persoană se poate face anuntând cadrele didactice înainte şi trimitând o copie/poză a cărții de identitate a persoanei care va prelua copilul.

Copiii nu au voie cu mâncare în centru. Eventualele gustări neterminate pe drum pot fi luate afară, în curte, înainte să intre în clădirea grădinitei, într-o manieră cât mai discretă, pentru a evita poftirea celorlalti copii. Intrarea în centru trebuie făcută înainte de ora 9.Vă rugăm să verificați buzunarele copiilor când pleacă de acasă pentru a vă asigura că nu au bomboane, jeleuri sau alte produse alimentare.

Avem un asistent medical în Centru 5 zile pe săptămână. Copilul dumneavoastră va fi evaluat și tratat imediat. Veți fi sunat imediat dacă rănirea este gravă sau dacă copilul dumneavoastră trebuie să plece acasă din cauza unei boli.

Se recomandă cu tărie ca toți copiii care încep la grădiniță, cu excepția celor care intră în programul de cresa, să fie învățați să meargă la oliță. 

Ziua de nastere – este sărbătorită în stil Montessori. Copiii se vor așeza în cerc în jurul unei lumânări, sărbătoritul tine în mână un glob pământesc pe care îl va roti în jurul “soarelui”, o dată pentru fiecare an din viata lui. Pe parcursul acestei celebrări, spunem povestea copilului, o acompaniem cu poze aduse de părinti şi discutăm despre evolutia şi abilitatile copilului din fiecare an de viată.

Jucării educative, cărti, poze din călătorii sunt foarte binevenite şi vă invităm să îi încurajati pe copii să aducă astfel de materiale la activitatea de grup, unde le pot împărtasi informatii copiilor. Este recomandat să stabiliti acasă o variantă de “prezentare” cu copilul sau să discutați cu personalul înainte pentru a sprijini copilul.

Scoala

Curricula a fost creata in parteneriat cu Wolsey Hall, Oxford, institutie cu care Centrul Passe-Par-Nous are semnat un acord de colaborare.

Aceasta include si principiile Montessori (pentru grupa de varsta 6-12), principiile Servant-Leadership si pe cele specifice Managementului Proiectelor.

Părinții pot avea acces instantaneu la informații despre activitățile, programul și planurile copiilor lor prin intermediul aplicatiei/portalului Kinderpedia, care oferă, de asemenea, posibilitatea de a comunica direct cu personalul Centrului. 

In plus, de două ori pe an, iarna şi vara, părintii sunt invitati să stabilească o întâlnire pentru o discutie despre activitatea copilului.

Periodic organizam sedinte cu părintii pe diferite teme legate de filosofia Montessori, de comunicarea cu copiii sau alte teme. Întâlnirile sunt menite să vină în sprijinul părintelui în complexul proces de educatie a copilului.

After-school

Da, putem asigura transportul către Centru si de la Centru.

Centrul are doar 3 perioade de vacanță (de Paste, de Sarbatorile Pascale si cea de vara). Acestea sunt comunicate cu minim 3 luni calendaristice înainte de prima zi de vacanță.
In afara acestor perioade si in afara Sarbatorilor legale, Centrul este deschis.